2014-12-04

Uludağ


Kışın güzel bir tarafı varsa o da tabi ki kış tatili. Benim için vazgeçilmezlerden biri Uludağ’da birkaç günlüğüne kayak tatili yapmak. Dağ havası ve kayak sporu kışın kasvetini üzerinizden atmanıza yardımcı oluyor.



Her gidişimde dağda yol alırken kar göremeyecekmişim korkusu neden yaşıyorum anlamak mümkün değil. Oysa ki, gitmeden kar kalınlığı hava şartları hakkında bilgim olduğu halde. Kısacık tatilimde sisten dolayı Jandarma’nın pistleri kapatma korkumdan da bahsetmeden geçemeyeceğim. Bir seferinde öğleye kadar pistler kapalı kalmıştı yoğun sisten dolayı, otelde baya bir sıkılmıştım. Tabi en büyük hayal kırıklığını günübirlik gelenler yaşamıştır kanımca.  



Ocak 2013’te gittiğimde tatilim Winterfest’e denk geldi. After-ski party güzel oldu. Gecede konserler vardı.

Ulaşım


Bursa’ya otobüsle gelmeniz halinde Bursa Terminalinden Tophane Durağına kadar gidildikten sonra taksi-dolmuşlar tercih edilebilir.

Terminalden direkt taksiye binmek de mümkün. Terminalden Uludağ oteller bölgesine ulaşım 100 TL civarı tutmakta (2011-2013 fiyatları). Taksiciler standart bir fiyat uyguluyorlar, taksimetre açılmıyor. Ayrıca, pazarlık da edilebilir. Bursa’dan Uludağ’a taksiyle yolculuk 1 saat civarı sürmektedir.

Araçları ile gelenlerin zincire veya palete ihtiyaçları olduğunu söylemeye bile gerek yok.

Konaklama


Uludağ 1. Bölgedeki bazı oteller şunlar:
Ağaoğlu My Resort,
Kervansaray
Beceren
Fahri Otel



Ağaoğlu My Resort ve Kervansaray’da konaklamış biri olarak iki oteli de beğendiğimi söyleyebilirim. Bana göre, her iki otelin de ayrı avantajları ve dezavantajları var. Yalnız otellerin rezervasyonunu en geç 1 ay hatta 2 ay öncesinden yaptırmak gerekiyor. Aksi taktirde yer bulmak imkansız. ETS Tur üzerinden yaptırılabilir, taksit imkanı da bulunuyor. Otellere ancak öğleden sonra giriş yapılabiliyor. Boş oda olmadığından kesinlikle erken giriş yapmak mümkün olmuyor.

Ağaoğlu My Resort’dan piste çok az yürümek gerekiyor. Otelin konsepti sıcak bir ortam sunuyor. Hatta odalar fazla sıcak olduğundan ince bir şeyler getirilmesini öneririm. Kaldığım oda küçük ancak temizdi. Yemekler güzeldi fakat sıcak yemek çeşidini az bulduğumu söyleyebilirim. Yemek saatleri dışındaki içecek servisinden ayrı ücret alınmaması oldukça keyifli. Bunun dışında genel olarak çalışanlar misafirperver.


Kervansaray’ın bana göre en önemli avantajı konumu. Zira piste sıfır. Otelin içinde kahvenizi yudumlarken pistte kayanları/düşenleri izlemek çok keyifli. Onun dışında modern bir konsepti var otelin. Odaları güzel. Ancak iç mekanının dekorasyonunun daha sıcak bir kış oteli ortamı sunması gerektiğini düşünüyorum. Yemeklerini lezzetli buldum. Ancak yemek saatleri dışındaki içecek servisinden ayrı ücret alınması bence bir dezavantaj.


Kayak


Ski pass ile birden fazla telesiyej ve teleski kullanım hakkı edinebilirsiniz. Bir biniş 10 TL (2013), 3 gün sınırsız 95 TL. Haftasonları kuyruk olduğundan binmek biraz zaman alıyor. Ağaoğlu’nun telesiyeji konaklayanlara da ücretli. Kervansaray’ınki konaklayanlara ücretsiz. Kayakları kiralamak mümkün. Günlük 30 TL civarı. 50 TL de isteyebilirler pazarlık etmek gerekiyor.

Özel Ders

Otellerin özel ders veren hocaları bulunuyor. 1 saatlik ders 120 TL civarı. 1 saatlik ders kayak olayını kapmanız için yeterli. İşin sırrı bolca pratikte. Bir de hemen havaya girip aşırı hızlanmamak lazım. Pist kalabalık olduğunda özellikle snowboard yapanlar sürekli yerlerde! olduğundan düşme olasılığı yüksek.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder