2014-12-03

Beatenberg-Interlaken, İsviçre






Beatenberg sanırım cennet işte böyle bir yer olmalı diyeceğiniz türde bir yer. Kesinlikle gürültülü diskoların olduğu, alışveriş mekanı olan bir tatil yeri değil. Thun gölü’ne tepeden bakıyor ve Alp dağları manzaralı yeşillikler içinde küçük bir yerleşim yeri. Genelde doğayla ve kendiyle başbaşa olmak isteyenlere bol bol temiz havayı içinde çekecekleri, dağda orman içinde yürüyüş yapabilecekleri, bu sırada İsviçre’nin meşhur inekleriyle karşılaşabilecekleri bir ortam sunuyor. Aynı zamanda kışın da kayak imkanı bulunuyor.


Ulaşım

Zürih havaalanından Interlaken West’e giden trene biniyorsunuz. Tren Bern’e 1 saatte varıyor. Bern’de inip aktarma yapmanız gerekiyor. Ancak aktarma yaparken aşağıdaki siteden edindiğiniz peronları tekrar istasyondaki tabelalardan check etmenizde yarar var. Çünkü trenlerin peronları değişebiliyor. Tren istasyonu çok büyük ve her dakika tren hareket ediyor. Ne kadar dakik olduklarını belirtmeme gerek yok heralde! Ancak treni kaçırırsanız telaşlanmayın. Sık aralıklarla trenler geliyor.


Trenden sonra Interlaken West’ten otobüse binmeniz gerekiyor. Otobüsler saatte bir ve 22:02’den sonra otobüs bulunmuyor. Taksiye binmeniz halinde pazarlıkla 100 euroya gidebilirsiniz. Trenlerle ilgili ayrıntılı bilgiye www.sbb.ch/en/index.htm adresinden ulaşabilir hatta biletinizi de satın alabilirsiniz.

Konaklama


Bölgede çeşitli oteller bulunuyor. Ben Dorint Hotel’de konakladım. Odam çok geniş (Salon ve yatak odası) ve göl manzaralı idi. Yemekler çok lezzetliydi. Peynir çeşitlerine ve tazeliğine bayıldığımı söyleyebilirim.

Aktiviteler



Akşamları gün batımını izlemek üzere kısa bir yürüyüş yapılabilir. Otelden çıktıktan sonra patika içerisinden gidilerek göle hakim bir gün batımı manzarası yakalamak mümkün.



Deniz seviyesinden 1950 metre yükseklikteki The Niederhorn dağ evine teleferikle çıkılabilir. Buradan Alp dağları manzarasını seyredip dağa sonra birçok rotadan aşağı doğru ormanın içinden yürüyerek veya scotter kiralayarak inmek mümkün. Yalnız iniş baya bir kalori sarfetmenize sebep oluyor. 








Bir diğer aktivite ise Lake Thun gezisi. Lake Thun’a otobüsle inilebileceği gibi kısa yolla trenle de inilebilir. Trenle inişteki manzara süper.

Lake Thun
Lake Thun’dan tekne gezisi yaparak buradaki güzel evlerinde göl kıyısında yaşayan insanlara imrenmek yapılabilecek bir diğer aktivite. 


Lake Thun

Restoran
Harder Klum- Interlaken’da yer alan restoranda güzel bir akşam yemeğini tavsiye ederim. Harder Klum deniz seviyesinden 1322 metre yükseklikte olan bir dağdır. Dağın tepesindeki restorana ulaşım trenle sağlanmakta ve 8 dk sürmektedir. Tahmin edeceğiniz gibi buradan da manzara müthiş. 

Harder Klum'dan Göl Manzarası

İsviçre Mutfağı

Rösti

Cheese Fondü
The Harder Klum’da ben İsviçre’nin meşhur cheese fondüsünü denedim. Tadı oldukça ağır ve birkaç lokmadan sonra tıkandığınızı hissediyorsunuz. Özellikle kışın insanın içini sıcak tutması için tercih edildiğini öğrendim. Zaten sıcak havalar için çok ağır bir tadı var. 

Bunun dışında bir restoranda da Rösti’yi denedim. Patatesten yapılıyor. Memnun kaldım. Bunun dışında balkabağı çorbasını da fena bulmadım. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder