2014-12-04

Budapeşte




Budapeşte Buda ve Pest isimli başlıca iki kısımdan oluşan bir güzel bir şehir. Tuna Nehri ve tarihi yapılar şehri görülmeye değer kılıyor. Bana göre ilk sıralarda yer almasa da Avrupa’da mutlaka görülmesi gereken şehirlerden. Şehri yürüyerek dolaşmak mümkün zira görülmesi gereken yerler birbirine oldukça yakın. Sakin, modern ve gezilmesi kolay bir şehir olduğunu söyleyebilirim.




Konaklama


Eben Hotel isimli üç yıldızlı bir otelde konakladım. Şehir merkezine biraz yürüdükten sonra metroyla ulaşmak mümkün. Metroda bilet kontrolleri çok sıkı yapılıyor ve aktarma yaparken bile biletinizi göstermezseniz ceza kesiliyor.

Gezilecek Yerler


Gellert Hill 




Şehrin tamamını panaromik olarak görmek için gidilmesi gereken bir yer. Tepeye çıktığınızda özgürlük heykelini yakından görüyorsunuz. Oldukça büyük olan bu heykel şehrin her tarafından görülebiliyor. 

Fishermen’s Bastion



Şehrin 1000. Yılını kutlamaları çerçevesinde 1895-1902 yılları arasında inşa edilmiş ve mimari açıdan ilgi çekici bir yapı. 

Kahramanlar Meydanı




Şehrin 1000. Yılını kutlamaları çerçevesinde 1900 yılında tamamlanmış. Meydanın ortasındaki kolonun üzerinde The Archangel Gabriel’in heykeli bulunuyor. Arkasında ülkeyi kuran 7 koloni liderinin heykelleri bulunuyor. 

St Stephen’s Basilica 



Macar krallığının kurucusu St Stephen’in adı verilmiş olan bu kilise 1905 yılında tamamlanmış. Şehrin en büyük kilisesi olup önemli turistik yerlerinden. 

Buda Castle



Buraya ulaşmak için funiküler kullanılıyor. Burada Royal Palace’ı ve bahçedeki birçok heykeli görmek mümkün. Prince Eugene of Savoy heykeli ile Matthias Fountain bunlardan ikisi.  



Chain Bridge 



Buda ve Pest’i birbirine bağlayan ilk kalıcı köprü olup Buda Castle’ın hemen önünde yer alıyor. 1849’da açılmış olan köprüde aslan heykelleri bulunuyor.

Parlamento Binası 


Neo-Gothic tarzda inşa edilmiş bugün de parlamentoya hizmet veren şehrin göz alıcı binalarından bir tanesi.
Parlamento Binası

Aktiviteler


Tuna Nehri Tekne Gezisi 



Buda ve Pest olarak şehri ikiye ayıran Tuna nehri üzerinde düzenlenen tekne turlarına katılarak şehrin önemli yapılarını görme fırsatı yakalanabilir. Özellikle gece aydınlatılan bina ve köprüler güzel bir görüntü sergiliyor.

Dream Island 

Oldukça hareketli ve gece eğlenmek için tercih edilebilecek bir bölge.

Çigan Gecesi


Gulaş gibi geleneksel yemek ve içkilerini tatma fırsatı için yapılabilecek müzikli bir diğer aktivite.

Alışveriş ve Yemek





Gulaş adlı yemekleri oldukça meşhur. Etli ve sulu bir yemek. Şarapları özellikle tokaj marka olanları her yerde mevcut. Vaci street mağazaların bulunduğu ünlü bir caddesi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder