2014-12-04

Zürih










Bazılarınca İsviçre'nin başkenti olduğu zannedilir çoğu zaman ancak büyük şehirlerinden bir tanesi. Çok turistik bir şehir olduğunu söyleyemeyeceğim. Gezilecek çok fazla bir yeri yok. Yine de çok güzel ve huzurlu bir şehir kesinlikle. Tarihi kısmı çok ufak ve yürüyerek gezmek çok kolay. 2011 yılında gittiğim Zürih'te sadece bir buçuk gün geçirdim ve gayet yeterliydi.


Ulaşım


Zürih Tren Garı
Zürih havaalanından tren ile Zürih’e ulaşım çok kolay bir şekilde sağlanıyor. Zürih havaalanına indiğinizde terminalleri birbirine bağlayan raylı sistem tünelinde Heidi ve inek animasyonu ile inek sesleri oldukça hoşuma gitti. Zürih havaalanındaki alışveriş merkezi de uçak kalkış vaktini beklerken vakit geçirebilecek bir yer. İçindeki kocaman migros’dan giderayak bol bol çikolata toplamak mümkün.  Bunun dışında havaalanındaki duty freelerdeki çikolata standları kendinizi kaybetmenize sebep oluyor. 



Konaklama


Ben Hotel City Zurich’te konakladım. Çok merkezi küçük bir otel. Otel Löwenstrasse üzerinde ve tren istasyonu ile Bahnhof Strasse’ye yürüme mesafesinde. Herhangi bir şikayetim olmadı. Yalnız odayı tam 12’de boşaltmazsanız kapınız kitleniyor. İsviçrelilerin dakikliği burada da çok belli.


Şehirde Gezinti

Bahnhofstrasse

Zürih’te hemen istasyondan çıktığınızda önünüze çıkan cadde Bahnhofstrasse. Bu cadde garı Zürih gölüne bağlıyor. Ortasından banliyö treni geçen caddede bir sürü mağaza var ve oldukça kalabalık oluyor. Cadde boyunca bir sürü çikolata mağazası ve saat mağazasına rastlamak mümkün. Yalnız mağazalar 7 gibi kapanıyor ve birden etraf boşalıyor.  


Bahnhofstrasse’yi baştan sona yürüdüğünüzde karşınıza Zürih Gölü çıkıyor. Göl kıyısından tekne turuna çıkmak mümkün. Bunun yanı sıra özellikle hava güzelse göl kenarı kalabalık oluyor. İnsanlar oturup kuğuları besliyorlar. Gölün kenarı boyunca yeşil parklar bulunuyor. Buralarda yürüyüş yapılabilir. Yürüyüş sırasında güzel Zürih evlerini görme fırsatınız oluyor. 






Bahnhofstrasse’yi kesen dar ara sokaklarda yürüyüş yaparken Old Town’u yakından görme şansı yakalanabilir. Bu ara sokaklardaki evler oldukça renkli ve güzel. Aralarda küçük güzel dükkanlar da var. 

Grossmünster

Bahnofstrasse’yi kesen sokaklardan geçip Limmat Nehri üzerindeki “Münsterbrücke” köprüsünden geçilince Grossmünster katedraline ulaşılıyor. Şehrin görülmesi gereken en önemli tarihi yapılarından.

Fraumünster
Limmat Nehri’nin batı yakasında Münsterbrücke’nin hemen dibinde Fraumünster kilisesi bulunuyor. Yapı 13. Yüzyıla ait.

Sankt Peterskirche
Fraumünster’in oldukça yakınında Zürih’in en eski kilisesi Sankt Peterskirche bulunuyor.




Limmat Nehri’nin kıyısında dinlenmek için oturmak ve gazoz içmek oldukça keyifli. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder