2014-12-03

Iguaçu-Brasil





Iguaçu Şelaleriyle meşhur Iguaçu şehrine Rio’dan 1 saatlik uçuş ile ulaşılabilir. Burası Rio’ya göre çok daha az nemli. Yeşillikler içinde bir yer. Iguaçu’da Viale Hotel’de konakladım. Oldukça güzel bir otel. 

Şelaleler Iguaçu National Park içerisinde yer alıyor. Bu park 1939’da oluşturulmuş. Ormanın içinde birçok hayvana ev sahipliği yapıyor. Bu parkın bir kısmı Arjantin topraklarında diğer bir kısmı ise Brezilya’da yer alıyor. Ancak şelalelerin en iyi görüntüsü Brezilya kısmında yer alıyor. 400.000 hektarı el değmemiş orman olmak üzere 600.000 hektar korunaklı alandan oluşuyor. 





Şelalelere ulaşmak için ormanlık alanın içindeki patikadan yürümek gerekiyor. Bu sırada şelalelere yukarıdan bakma fırsatı yakalanabiliyor.


Park oldukça nemli olduğundan yürümek zaman zaman zor oluyor. Ancak manzara nefes kesici. Yürüyüş esnasında bazı yabani hayvanlarla karşılaşılabiliyor.



Yürüdükçe şelalelere yaklaşıyoruz. Islanmak istemeyenlerin yağmurluk kullanmaları gerekiyor. Ancak gene de ıslanmaktan kaçmak imkansız. Şelalelerin gücü ve sesi inanılmaz.



Parkın içinde Macuco Safarisine katılınabilir. Öncelikle üstü açık araçlarla ormanın içinde ilerleniyor. Araçlar Zodyak botlara binilecek yere getiriyor. Safari turu için kıyafetin altına mayo giymek gerekiyor ve telefon vs eşyaları dolaplara bırakmak gerekiyor. Çünkü son sürat nehirde ilerleyip botlarla şelalelerin altına sokuyorlar ve ıslanmadık hiçbir yeriniz kalmıyor. Hatta nefes bile almakta zorlanıyorsunuz. Tehlikeli olduğu kadar eğlenceli bir deneyim.




Dönüşte Brezilya ve Arjantin’i birbirine bağlayan köprüden geçilip Arjantin sınırına ulaşmak mümkün. Buradan Arjantin tarafındaki havaalanından Buenos Aires'e uçulabilir. Yolda hediyelik eşya satan dükkanlar bulunuyor. Burada genelde taşlardan yapılmış hediyelik eşyalar, kahve vb ürünler satılıyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder